-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12671 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اگر انساني براي كاري نذر مي كند و بعد از مدتي آن نذرها را فراموش كند چه بايد كند و تكليف چيست؟ و اگر نذري را بكند و آن را انجام ندهد چه موردي است؟



در خصوص سؤال شما بايد عرض كرد كه اولاً در مورد مسائل فقهي اگر سؤالي مي كنيد سعي كنيد كه نام مرجع تقليدتان را حتماً ذكر نماييد، تا جواب دادن به آن مشكل نداشته باشد، زيرا چه بسا اختلافاتي ميان فتواي مراجع باشد كه نياز باشد فقط نظر مرجع مورد نظر ذكر شود. و اما در مورد قسمت اول سؤال شما عرض مي كنيم كه تقريباً بنابرفتواي تمام فقهاي عاليقدر، فراموش كردن نذر چيزي را بر انسان واجب نمي كند منتهي بايد بعد از اينكه يادش آمد (اگر نذرش مطلق بوده و يا موقت است اما مدت آن باقي مانده) به نذر خود عمل نمايد، و اگر نذر موقت بوده و مدت آن گذشته، چيزي بر مكلف واجب نمي باشد.

و اما در مورد قسمت دوم سؤال شما بنا بر فتواي تمام مراجع عاليقدر، اگر انسان از روي اختيار به نذر خود عمل نكند بايد كفّاره بدهد، يعني يك بنده آزاد كند يا شصت فقير را اطعام دهد و يا دو ماه پي در پي روز بگيرد.

پرسشگر گرامي، اگر مي خواهيد در مورد نذر و موارد آن بيشتر مطالعه بفرماييد، مي توانيد به كتاب توضيح المسائل مراجع، ج2، ص541 و يا كتاب احكام عمومي، محمد وحيدي، ج3، ص27 مراجعه كنيد.

خداوند متعال همة ما را هر چه بيشتر به احكام نوراني اسلام آشنا و عامل فرمايد انشاءا...

موفق باشيد.



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.